Агрозахист Полтава

Україна, м. Полтава, вул. Половка 64Д, тел. (0532) 61 – 61 – 22

Мікродобрива

Мікродобрива

Деякі хімічні елементи, такі як бор, марганець, мідь, цинк, молібден, кобальт, входять до складу рослин у невеликих кількостях (0,01-0,001%), тому їх називають мікроелементами, а мінеральні добрива, які містять ці елементи – мікродобривами.

 

 

Незважаючи на незначний вміст, мікроелементи життєво необхідні для розвитку рослин, оскільки виконують важливі фізіологічно-біологічні функції. Мікроелементи входять до складу багатьох вітамінів, ферментів або активують їх роботу, беруть участь в азотному і вуглеводному обмінах, в окисно-відновних процесах, підсилюють процес фотосинтезу. Крім того, мікроелементи підвищують проникність клітинних мембран, таким чином впливаючи на надходження йонів у рослини, на фізичні властивості, структуру і фізіологічні функції рибосом.

 

 

Крім того, під дією мікроелементів підвищується стійкість рослин проти грибних і бактеріальних хвороб, несприятливих умов зовнішнього середовища. Доведено, що мікродобрива є необхідними компонентами комплексного застосуваня засобів хімізації – матеріальної основи кількості та якості рослинницької продукції.